Venla därifrån

juni 19th, 2013 av Linnéa Bäckström

Venla 13 HIlding fotar

 

Det var ett mäkta taggat om än ganska nervöst damlag som gav sig iväg för att bidra med gulblå glans i Venla-kaveln för första gången på femton år. Med bara en rutinerad räv och tre mer eller mindre stirriga rookies handlade uppladdningen i stor utsträckning om att reda ut tusen frågor, av mer eller mindre väsentlig karaktär. Typ Hur ska man äta under en resa som varar i 26 timmar med bara ett mål mat inbokat och som avslutas ett par timmar före start? Eller Hur stämplar man med emit och från vilket håll och med vilken hand och hur vet man att man har stämplat och finns det många enheter och kommer man behöva armbåga ner folk för att nå fram?

Coach Hilding kunde med superb fingertoppskänsla ge precis rätt pep talk till precis rätt löpare. Han vet vem som behöver lugnande uppmaningar och vem som hellre peppas av motiverande mutor. När startkanonen fyrade av klockan fjorton prick dammade så en samlad Therese iväg i sällskap med 1 200 andra brudar från ett femtontal olika nationer. Precis som i herrkaveln kunde vi också se fram emot en intern västgötastrid mot UOK. I den snabblöpta terrängen gjorde Therese ett mycket stabilt lopp och kunde växla som 222:a till Maria på andrasträckan. Maria visade att gammal är äldst, höll rätt på kompassen, hämtade upp 60 placeringar och kunde växla till Lina på tredjesträckan med UOK inom synhåll. Lina skulle snart visa sig stå för dagens bragd. Att som D16 kliva rakt in i seniorhetsen, i världens största orienteringsstafett, kan få vem som helst att darra på manschetterna. Icke fröken Landergren. När vi andra stod och spekulerade i glädjetider för växling hann vi inte särskilt långt i resonemangen. Plötsligt dök Lina upp lika snabbt som hon försvunnit ut och som om inte det vore nog hade hon också sett till att Hestra nu var bästa västgötalag med placering 172.

Undertecknad kunde dessvärre inte matcha de tre inledande kanonloppen. Svajig orienteringsförmåga tar ut sin rätt, även på tekniskt simpla banor. Vi knep till slut en 222:a plats som tredje bästa västgötalag och det sammanlagda omdömet får ändå stavas mungiporna upp. Äntligen har HIF ett damlag på g och äntligen börjar vi som är från the seventies bli utkonkurrerade av the nineties bitches. Så nästa år – då jävlar.

5 kommentarer till “Venla därifrån”

 1. Freddy

  Kul att de gulblå färgerna sprider sig över fälten, såväl på damsidan som på herrsidan! Känns som om samma lag kommer åka med till Finland de kommande 15 åren?! Bra jobbat i vilket fall!

  • Gunnar

   Poliisi epe4ilee eroottisen tajsisnan levitte4neen hivie4 Pirkanmaalla..Koomisena tarinana voin kertoa, ette4 luin tuon sanan ’hivie4′ aluksi vahingossa sanaksi ’hirvie4′..Tuli mielenkiintoisia mielikuvia kylle4.- Vortac

  • Andiswa

   Se ei ole ainoastaan mtlsolhidaa, vaan se on eritte4in todenne4kf6iste4. Sitten vain ke4ytete4e4n ironia-selityste4 puolustuskeinona.Te4me4 on tyypilliste4 manipulaatiota – ensin provosoidaan ja provosoidaan ja riehutaan ja ke4ytte4ydyte4e4n kuin ruokkoamattomassa pellossa kasvanut e4nkyre4femakkalesbo – ja sitten kun siite4 huomautetaan, sanotaan vaan ette4 hei, etkf6s ny ironiaa ja HUUUMORIA tajua!Olen kokenut te4llaisia tyyppeje4 ihan live-ele4me4sse4nikin, ja voin sanoa, ette4 se ei ole herkkua.- Vortac

 2. Bevakarn

  Freddy>Det tror jag inte. Det lär Sofior, Alice, Anna, Lisa m.fl se till! Inom två år är damlaget också topp 100a igen, Bra!!(Med det inte sagt, att årets oldgirls även då inte skulle ta en plats i laget) ”Damklättringen” har börjat!! Linnéa>Bra med reportage och bild. Saknar dock ffr en bild på herrlaget. Den bör komma upp på Hestramys, någon som har?

 3. Therese

  Härligt jobbat och mycket rolig tävling!

Skriv en kommentar