Två Hestra grabbar på plats på Unionsmatchen

juni 9th, 2013 av Victor Helgesson

Årets Unionsmatch fick Göteborg äran att arrangera och man valde att skicka ut ungdomarna i tuff terräng både fysikt och tekniskt på Änggårdsbergen. Änggårdsbergen som Johan Runesson för övrigt behärskade riktigt bra 2008 då han tog två JVM guld som 18 åring där.

På lördagen stod långdistans på schemat och dom både hestra grabbarna presterade bra, Emil Karlsson slutade 9 trots ett lite knakigt lopp men det ska noteras att han var bäste Västgöte i H14 klassen. I H16 klassen hade Victor Helgesson fått till ett riktigt bra tekniskt lopp men när benen inte riktigt vad med honom denna dag så tappade han i dom tunga uppförs backarna men slutade ändå på en stark 6 plats, bara fyra sekunder från att bli bästa 15 åring. Vi ska även säga grattis till vår grannkompis Samuel Plumppu från Bredared som tog hem H16 klassen.

Resultat samt sträcktider finner ni här: http://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=5457&groupBy=EventClass 

http://www.obasen.nu/winsplits/online/sv/default.asp?page=classes&databaseId=26110

På söndagen sedan så var det dags för staffet, både Emil och Victor hade blivit uttagna att springa i Västergötlands andralag. Victor som sprang startsträckan orkade inte riktigt hänga med den absoluta täten och fick istället orientera själv efter några kontroller men efteråt var han riktigt nöjd med loppet då han inte gjort några missar själv. Han kom in som 14 man 2:38 efter. Efter honom sprang en D14 tjej vid namn Nathalie Larsson från Ryda SK och sedan stack Emil iväg på tredje som inte riktigt fick till det men ändå höll ihop det helt ok och blev 19 på sträckan, 6.59 efter vinnande man på sträckan. Han växlade sedan över till Agnes Westerberg Trollhättans SOK som förde in laget på en fin 7 plats. Bästa Västgöta lag blev förstalaget som slutade på en 4 plats.

Resultat: http://eventor.orientering.se/Events/Show/5458

/Virre

3 kommentarer till “Två Hestra grabbar på plats på Unionsmatchen”

 1. Markus

  Starkt jobbat!

 2. Hilding

  Mycket starkt !
  Grattis grabbar.

 3. Larzsa

  Bra jobb!

Skriv en kommentar