Löööv is in the air

april 14th, 2013 av rillstedt

image

Therese Enenge med sitt första löv. Det skulle bli tufft, tufft och riktigt tufft i skogarna runt Bertshult när ultralångSM skulle avgöras idag. Efter att man själv hade vart ute i skogen och rekat insåg jag att den här terrängen skulle passa oss Boråsare perfekt. Kuperat och väldigt relevant mot kära Rya Åsar. Men Det som många fruktade innan start var de långa banorna som väntade, hade man rätt inställning innan start hade man gjort halva jobbet. Bäst av Hestraiterna att hantera situationen och verkligen krigat på hela vägen var nyförvärvet för i år Therese Enenge. Hon sprang in på en mycket fin och välförtjänt 8e plats! Stort Grattis. Det var hennes första topp 10 placering på SM, och efter den här starten på värdetävlingarna som kommer gå i ett ska de bli riktigt spännande att se Therese tävla. Det kan gå hur bra som helst! ”Träningskompisen” Lovisa från Bredared som vart med Hestra och tränat en del var snäppet vassare än Therese och blev sexa. Grattis säger vi på mysen.

image

Grabbarna då? Martin Larsson

gav hejarklacken en fin gest på upploppet efter att varit så nära topp 10. En ynka placering ifrån och blev istället elva. Grymt jobbat Martin. Det var starkt att ta sig runt den 17 km långa banan. Även om det var nära lövet tycker vi du ska vara nöjd med din insats. Det ger hårdhet! Vi tror trots allt du är jäkligt nöjd :-)

image

H18 pojkarNa fick känna på hur ultralångSM kan vara. Linus bäst som 25a. Fors och Tobbe hade en fight där Tobbe tillslut blev 39a och Erik 41a. Einar blev trött, som många andra, och fick se istället målgången från sidan. Men det var inte sista gången grabbarna sprang ultralång. ”Nästa år då..” gick snacket efter målgång. Härligt. Bara ta nya tag. Bif-Samuel har efter all hestraträning blivit bra genomtränad och blev 15e i samma klass. Gött.

image

image

image

image

Det var inte bara fina framgångar för Hestra. Utan ultralångSM i Bertshult verkade passa västgötar otroligt bra. Många fina framskjutna placeringar, men några som vi på mysen gläds extra åt är Elin Högstrand som blev 4a d20. Utbytesträningarna med Markbygden har gett resultat. Även sparven från Tranan, Anton Nilsson sprang bra och blev 10a i h18. Anton är härlig lirare som bor borta i Eksjö med en del hestraiter. Dröjer nog inte länge innan vi får känna på hans lätta löpsteg en tisdagkväll i stugan. Sen mannen, myten orintosonen Erik Classon som varit uppe i stugan några gånger i vinter gjorde en stark insats idag och blev 6a i h20. Det vore kul Erik om du kikade förbi fler gånger, vi vill se lövet! Du är alltid välkommen. Gratulerar grannar!

image

image

Publiktävlingen då.. Tss.. Next up: Night champs, torsdag!

5 kommentarer till “Löööv is in the air”

 1. Bevakarn

  Mycket kul att se framgångarna. Två löv till träningsgänget. Kanon! Det lär bli flera framöver.

  Bra med ett snabbt och bildrikt reportage. Så ska det va!

 2. Maria

  Grattis till flera fina lopp och riktigt bra jobbat av alla! Kul att flera hestraiter var på plats också och hejade på våra duktiga juniorer. Hoppas vi är flera som fortsätter heja på både natten på torsdag och sprinten till helgen då SM går så nära i år:) God hejarklack ger goda lopp:)

 3. Martin A

  Lovisa måste sprungit precis så bra som hon gjorde nattsjuan vid hestrastugan, då som nu var det ett topp-6-lopp på SM som presterades. Jonte kan sin sak.

  Fantastiskt roligt att vara publik från starten i H20 efter mitt egna lopp till Lina Strand en kvart efter Tove. Mycket nöje, fränder och löv. Skoj som fan

 4. Monika

  Ja se ”töser” grundtränade i Bredaredsskogarna, de kan de ;)

Skriv en kommentar