Saltarn Live från Portugal

februari 19th, 2012 av rillstedt

Tjeenare Bloggen! Läget?
I söndas gav sig saltarn iväg mot sydligare breddgrader för att jaga kontroller och träning. Portugal var målet. Lägret skulle börja vid kusten och sedan sluta uppe i bergen med POM, (kommer längre ner.).

Kusten, i stora drag: Sand, buskar och kompass/rakt på! Mycket roliga banor och hyfsat bra väder, mellan 10-15grader. Utöver det riktigt bra mat och bra fart på träningarna där zebrorna, som saltarn hade åkt med, trivdes som på grönbete. Under tisdagskvällen var de lägermästerskap i bänkpress, Saltarn PRESSADE nytt pers på 80 kg för att visa var de gulblåa färgerna hör hemma, på pallen (en andraplats)! Wernersson från GMOK var otroligt stark för att utmanas och tog hem de ganska lätt.

Tiden gick fort och det blev torsdag, MOT BERGEN skrek saltarn och for iväg. Där trivdes saltarn som smält smör i solen. Svårorienterad skog, jäkligt tuff och kuperad terräng. T-o-m med ute på lägrets pass 1100 m.ö.h högst upp på bersplatånen kunde inte ens ett kompassbrott hindra saltarn när han flög fram bland stenar och berg. Zebrorna+saltarn hittade ett jäkligt sjyst hotell med anor från tidigt 1900-ta(om inte tidigare) nere i Thermas djupa dalgång. Nära fanns sprintbanor att löpa, men saltarn trivdes bra i bergen och höll till mest där och ha hann enbart springa en sprintbana innan det var dags för POM.

POM. Första tävlingsdagen var det långdistans. Och långt var det. Saltarn hade börjat bli lite småseg efter veckan men han hade bestämt att han skulle kriga sig genom banan, en gulblå soldat som han är. En soldat skickad från Rya Åsar bygden för att segra mot Fransmän som Napoleon, Genuaniska Columbus och spanska Tjuren Ferdinand. Han segrade med en åttonde plats i den ”största” klassen. På kvällen samma dag fick saltarn dra på sig sina snabba inov8 talon 212 pjuxor, för då var de nattsprint. Mitt i Viseu runt slottet bland gränder och murar tog sig saltarn runt efter lite svårigheter då sprintkartan inte följt riktiga sprintnormen då färgskalorna inte var korrekta, men roligt tyckte saltarn att de var.
Just nu ligger saltarn och laddar inför morgondagens medeltävling, för idag var han trött och orkade inte riktigt det tuffa medelbanan som var. Han är revanschsugen och hoppas på svår terräng med lättlöpta sluttningar. Typ liknande sega backar som den runt Elfsborgsbacken, för dom saknar han verkligen!

Har försökt att ladda upp några bilder men antagligen är de internet ”Lisboa” som är för segt för de verkar misslyckas varje gång, lovar att de är uppe när saltarn såsmåningom är hemma.

Så länge, träna på kamrater! 10-mila är snart här och topp 50 är inom räckhåll.

Har bokat in ett dussintal sovplatser på några hotell här nere inför 2013 också, har varnat för en GULBLÅ armé som är ute på marsch efter MARK här nere i Portugal då.

/salarn himself

Skriv en kommentar